miercuri, 4 aprilie 2012

Homosexualitatea - cum vad eu aceasta problema

Lumea in ziua de azi striga sus si tare despre nediscriminarea dupa orientarea sexuala. Fiecare persoana indiferent de acest aspect are dreptul la munca, la casa, conditii sociale etc. O idee generala justa si teoretic vorbind buna. Insa sunt atitea aspecte care trebuie reglementate si care trebuie luate sub controlul unor reguli generale morale ale unei societati sanatoase, societati care doreste sa se dezvolte, societate care doreste sa fie data exemplu.
Nu as avea nimic impotriva acestei idei daca practica nu ar impune anumite reglementari. Faptul ca esti gay sau lesbiana si esti colega mea de serviciu, vecin, ruda, client, cumparator al aceluias supermarket, vizitator al aceluasi local public etc. nu imi schimba cu nimic atitudinea si comportamentul. Insa promovarea agresiva si impunerea acestora unei societati este cea ce ma deranjeaza ca membru al societatii date. Baza unei societati sanatoase este si va fi intotdeauna familia – aceasta coabitare intre barbat si femeie ce duce la procreare, la modelare si formare a individului de miine. Din pacate in ziua de azi sub sigla egalizatii si nondiscriminarii si in special nondiscriminare dupa orientarea sexuala se dezvolta un plan malefic de distrugere a celulei societatii –FAMILIA. Suntem martori a promovarii in mass-media si in weastern society a homosexualitatii ca lucru normal si la moda.  Idea ca fiecare e diferit si poti fi diferit de ceilalti iar noi te acceptam asa cum iesti atinge cote maxime.
Familia este baza de formare a personalitatii si a modului de gindire a viitoarei generatii ca si o planta proaspat incoltita are nevoie de protectie, ingrijire, hrana si lumina. Tinerii in ziua de azi fata de alte generatii au de infruntant mai multe tentantii lucru ce perpetua dezvoltarea si consolidarea normelor morale ale unei societati. Droguri, alcool, libertinism sexual, rasism sunt printre aceste tentatii.

Homosexualitatea este discutata si inregistrata si in cartile religioase Vechiul Testament, Coran clasificind acest fenomen ca un pact major si fiind necesar actiuni abolut radicale de prevenire si lichidare a acestui fenomen (se considera crima  impotriva lui Allah – conform normelor islamice). Deoarece aceasta afecteaza obiectivelor si scopului general pentru care s-a creat barbatul si femeia, duce la distrugerea  familiei si institutia casatoriei si duce oamenii la ignorarea ghidarii din partea lui Allah si orientarea spre satisfacerea poftelor lumesti/trupesti.
In terminologia islamica, homosexualitatea este alternativ numita al-fasha (act obscen), shudhudh (anormalitate) sau ‚amal qawn Lut (comportamentulu poporului lui Lut). Islamul invata ca musulmanii nu ar trebui sa participe sau sa sustina homosexualitatea.

O descriere detailata a acestui fenomen si in general a denegrarii societatii prin alcool, droguri, homosexualitate, pervesiuni sexuale sunt clar descrise in Coran prin exemplu poporului profetului Lut aleykum selam.  Poveste impartasita si in Vechiul Testament al Bibliei. Popor care a primit pedeapsa capitala de la Allah preamaritul (swa) prin eradicarea acestei societati.

In islam instituia familiei este pilonul societatii. In Coran se mentioneaza clar ca tot ce a fost creat de Allah (swa) a fost creat in perechi ce se autocompleteaza. Imperecherea intre barbat si femeie este o parte naturala a naturii umane si a ordinii naturale. Casatoria si familia este calea acceptata in Islam pentru nevoiele emotionale, psihice si fizice ale fiecarui individ ce necesita a fi satisfacute.

Homosexualitatea se pedepseste in tarile islamice si se poate ajunge si la executarea persoanelor acuzate de acte de homosexualitate. Desi eu una personal nu cred ca as putea pune aceasta sentinta unei persoane sustin aceasta idee de inhibare a fenomenului si cred ca legile sunt stricte anume pentru a descuraja dezvoltarea acestuia. Sigur ca unii ar zice ca noi stim doar sa condamnam nu si sa sustinem aceste persoane in a se incadra in societate si in incercarea de reabilitare a acestor persoane. Cazurile de homosexualitate trebuie tratate cu seriozitate si conform legii islamice in acuzarea de acest gen trebuie sa fie un anumit numar de martori barbati sau femei. In Islam persoanele care au tendinte homosexuale sunt indemnate in a depune eforturi de a se schimba. Homosexualitatea fiind privita ca o incercare ce trebuie depasita ca si orice alte incercari intimpinate in viata de zi cu zi. Si nu exista nici o hotarire legala impotriva persoanelor care au impulsuri homosexuale si care nu actioneaza dupa aceste impulsuri. 

Islamul pune un accent puternic pe intimitatea in familie si relatiile homosexuale in cadrul intim ce nu sunt facute publice nu pot fi pedepsite insa nu sunt nici incurajate. Practic nu este „o crima” daca aceasta nu este facuta public si este vazuta in general ca o problema intre individ si Dumnezeu.
Daca e sa ne uitam in societatea contemporara si anume tarile neislamice realitatea este cu totul inversa. Homosexualitatea nu este un fenomen cu care trebuie fiecare individ afectat sa lupte ci este o normalitate. Considerindu-se aceasta o alta cale de expunere a individualitatii, a fi „anormal” iesit din tipare. In tari ca SUA, UE se incearca motivarea si explicarea acestora, educarea copiilor de mici cu aceasta anormalitate si impunerea indirecta a cetatenilor cu o orientare sexuala sanatoasa in intelegerea si tolerarea publica a acestui fenomen. De la toleranta s-a ajuns la stil de viata. Parade a homosexualilor ce implica si conotante sexuale, acordarea drepturilor de formare a unei familii prin casatorie, adoptarea copiilor de catre homosexuali a devenit un fenomen international. Se poate spune ca in citiva ani a fi adeptul orietarii heterosexuale inseamna a fi anormal. S-a ajuns ca si biserica crestina public sustine aceste relatii si se impune si poporului islamic acceptarea si toleranta motivindu-se ca scrieriile religioase trebuie adaptate realitatii de azi. Societatea este bolnava si ciuma „anormalitati” distruge fiinta humana ca individ cu constiinta, rupindu-se legatura cu divinitatea si orientarea oamenilor spre satisfacerea placerilor carnale, animalice.

La sfirsitul scrierii mele, nu voi trage concluzii. Fiecare din voi si-o poate face. Eu mi-am expus pararea si ma rog ca Allah swt sa ne lumineze mintile si sa putem mereu lua decizii corecte…Amin!!!!

8 comentarii:

  1. e chair u subiect actual şi dureros pentru noi toti mai ales ca şi la moldova a inceput sa se dicute intens pe aceasta tema şi fac nişte legi aşa sa fie facute. ai noştri sunt incompetenti sa faca o lege functionala...nici macar ca copie o lege de la un alt stat nu sunt in stare!! ramine sa ne rugam la Allah sa creştem copii intr-un stat islamic sau macar unul car permite ca creşti copii dupa legile islamice.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un stat chiar si nemulsuman trebuie sa isi pastreze si consolideze principiile de baza ale societatii valorile morale ...lucru care la moment nu este "la moda"

    RăspundețiȘtergere
  3. Eka, problema e mai veche si mai profunda decat atat, in opinia mea. Dumnezeu a creat diversitatea, iar prin diversitate se intelege ca fiecare este un individ unic si de neinlocuit.Homosexualitatea se intalneste si in regnul animal. Diferenta este ca animalele nu isi pun intrebari de gen ce e moral si amoral, si ce e bine si ce e rau. Asta o fac doar oamenii, pt ca au un simt al constiintei, care edifica categorii si separa binele de rau, divizeaza lumea si oamenii. Sunt de acord cu tine ca se face o oarecare propaganda in societate referitor la homosexualitate. Care e scopul? Multiple, iar de castigat are statul in primul rand. Nu sunt de acord cu tine ca homosexualul trebuie sa lupte cu sine insusi, pentru ca de multe ori nu ii sta in puteri sa o faca. De multe ori este vorba e un "scurtcircuit" genetic, daca vrei, de altele o problema cu radacini psihologice, in ambele cazuri ajunge sa fie ceva ce face parte din individ. Societatea este bolnava de amoralitate si depravare demult, iar cauza nu este homosexualitatea (ea in acest caz fiind rezultatul ca si probabil dependenta, consumatorismul, alcoolismul si muuuuuuulte altele). Actual societatea are FOARTE multe "boli", la baza careia sta pierderea identitatii, alienarea si instrainarea de sacru, de natura, de comunitate (am pierdut ceva din noi, nu mai suntem intregi). Santem bolnavi pt ca suntem singuri si abandonati, pt ca exista puteri (in stat si in individ) care au gria sa ne taie radacinile (culturale, sociale etc)astfel ca sa fim pierduti, vulnerabili si controlabili. Eu nu cred ca cea mai mare problema sau depravare este homosexualitatea, cea mai mare problema a omului este ca nu mai stie cine este, incotro se indreapta si de ce o face...

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga anonim :) In postarea aceasta am discutat despre homosexualitate ...insa sigur nu e singura problema ...o sa incerc sa ating si alte "boli" ale societatii in urmatoarele postari. Faptul ca oamenii nu stiu unde si incotro se indreapta ...sigur eu ca musulman as zice ca Islamul pur (fara implicari din partea celor de la putere, bazat doar pe coran si sunna)este un bun ghid pentru a intelege care este scopul omului pe pamint ...insa nu vreau sa para ca bag cuiva pe git religia mea ;) . Pentru mine Islamul mi-a aratat cale acorecta inshallah fiecare ratacit sa isi gaseasca calea cea dreapta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tot pentru anonim. Merci pentru implicare e placut sa vad si opinii altele decit ale mele :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumos :) Poate ma apuc si eu de studiat Coranul, din dorinta de cunoastere, acum insa is la capitolul filosofie si neurostiinte :)
    Ma bucur sincer ca ti-ai gasit calea, si ca esti sigura ca e cea dreapta, unii traiesc o viata fara sa o gaseasca. Sa zicem ca credinta si religiozitatea e un dar, si nu toti sunt privilegiati sa il aiba.

    RăspundețiȘtergere
  7. multumesc!!! Te invit la discutii si la alte postari pe viitor!!! Ce poate fi mai frumos decit o discutie frumoasa chiar si cind este vorba de contraargumentare :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu siguranta o sa te mai vizitez :) Multumesc! Uneori din diferente de opinii se nasc insight-uri care ne imbogatesc moral si spiritual, si ne fac sa vedem "dincolo":)Ceea ce imbogateste nu este nici parerea ta (personala) si nici parerea mea (personala) ci ceea ce se creaza in urma intalnirii a doua opusuri. De fapt toata natura e creata pe principii de opozitie. Asa ca e fertil sa argumentam si contra-argumentam:)

    RăspundețiȘtergere